23948sdkhjf

Rekord för mätteknikföretaget

Göteborgsföretaget MLT Maskin och Laserteknik noterade ett nytt all time high i maj.
Företaget har under 30 år varit verksamt inom industriell mätteknik. De arbetar inom områdena vibrationsmätning, lasermätning, 3D-scanning, processmetrologi och balansering.

Därutöver tillhandahåller de också utbildning och service. Ett av dessa områden är Paralign där ett rekord i antal mätdagar noterades i maj.

Det nya rekordet är på 23 mätdagar på en månad. Det tidigare rekordet på 17 mätdagar var från år 2014. Sedan dess har MLT arbetat med att sälja in konceptet Paralign. Mätningarna har nu också spridit sig ut i världen.

– Jag är jättenöjd. Jag måste säga att jag tycker att ni är väldigt professionella i ert arbete och jag håller det högt. Jag rekommenderar MLT till andra, säger Kenneth Johansson, underhållschef på Munksjö Paper, enligt ett pressmeddelande. Företaget är en återkommande kund till MLT.

Utvecklingen runt om i världen går väldigt snabbt och i ljuset av den industri 4.0-omvandling som pågår i Sverige och övriga världen ökar kraven på precisionsmätning. Med MLT:s Paralign-service blir det möjligt att möta den globala utvecklingen.

MLT Maskin & Laserteknik har för närvarande 30 medarbetare. Det handlar framförallt om ingenjörer och tekniker.

Företaget säljer mätinstrument, analyser och utbildning till industrier som inte vill riskera att deras maskiner stannar.

Exempel på kunder är Volvo, Scania och Vattenfall.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079