23948sdkhjf

Cortus bygger anläggning för förgasning av biobränslen

Projektet genomförs i samarbete med bl.a. AGA Gas AB, ÅF och Sandvik Heating Technology
Energimyndigheten har beslutat att stödja en anläggning för förgasning av biobränslen till grön energigas. Syftet är att förgasa biobränsle i full skala på ett nytt sätt för att ersätta fossila bränslen. Bakom den patenterade processen står det svenska innovationsföretaget Cortus.

Energimyndighetens acceptans
– För oss är det ett mycket betydelsefullt steg att vi har fått Energimyndighetens acceptans av vår teknik för den indirekt värmda förgasningen WoodRoll, säger Rolf Ljunggren, Cortus VD, i ett pressmeddelande.

Projektet
Projektet genomförs i samarbete med Torkapparater AB, Concordance AB, AGA Gas AB, ÅF och Sandvik Heating Technology bland andra. Finansieringen kommer från Energimyndigheten, Triple Steelix, Movexum och Cortus.

Detta projekt är ett första steg i ett planerat samarbete kring produktion och leveranser av förgasningsanläggningar som parterna ser en mycket stor potential kring.

Kostnadseffektiva och innovativa bioenergilösningar
– Vi förväntar oss att erfarenheterna i projektet, av produktionsflödet i WoodRoll-processen, är viktigt inför vår kommande demonstrationsanläggning i Köping och förstärker vårt erbjudande av kostnadseffektiva och innovativa bioenergilösningar för kraft-, transport- och processindustrier, säger Rolf Ljunggren.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094