23948sdkhjf

Tar hem affär på robotcell

Opiflex gör en utrullning på den norska marknaden.
– Robot Norge har precis börjat sälja våra produkter på den norska marknaden. Det har blivit en jäkla karusell där borta nu. Trenden hög mix och låg volym driver behovet av ökad flexibilitet även för stora OEM och Tier 1, säger Opiflex vd Johan Frisk till Metal Supply.

Det handlar om en komplett och flexibel robotcell som nu är på väg ut från det Västeråsbaserade automationsföretaget.

Robot Norge samarbetar bland annat med maskinleverantören PA Bachke.

Robot Norge har arbetat med försäljning, projektering, installation och service av automationslösningar till den norska industrin i 30 år. Inte minst är företaget återförsäljare för ABB:s hela robotprogram för den norska marknaden.

Opiflex utvecklar, tillverkar och levererar ett flyttbart robotkoncept så att det enkelt går att dela hela robotcellen med flera maskiner. Företaget har en patenterad säkerhetslösning som gör att användaren slipper staket och ändå följer alla säkerhetsdirektiv.

De har även utvecklat en lösning för enkel robotprogrammering. Med enbart fem minuters utbildning kan användaren själv programmera roboten för en ny produkt på mindre än tio minuter, i stället för tre till fyra timmar av en specialist.

Företaget har fått ett flertal utmärkelser för sina lösningar, bland annat EU Kommissionens stora innovationspris 2015 och finalist i robot- och automationsbranschens mest prestigefulla pris IERA Awards 2016.

– Vi har mycket förfrågningar från USA, Sydamerika och övriga delar av Europa också. Det är ett bra tryck nu, säger Johan Frisk till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062