23948sdkhjf

Köper verktygsföretaget

Säljer runt 17 000 artiklar inom bland annat verktyg, mätinstrument och laserinstrument.
Börsnoterade Ahlsell köper företaget Proffsmagasinet som bedriver nordisk e-handel inom verktyg och förnödenheter. Företaget omsätter 260 miljoner kronor och är verksamt inom e-handel i Sverige, Norge och Finland och har cirka 50 medarbetare.

Proffsbutiken tillhandahåller runt 17 000 artiklar från varumärken inom professionella järnvaror så som verktyg, mätinstrument, laserinstrument och skyddskläder. I Sverige används namnet Proffsmagasinet.se.

Både Ahlsell och Proffsmagasinet ser en stark tillväxt inom e-handel.

– Vi är starka online redan i dag. Förvärvet möjliggör att vi kan ta del av deras erfarenhet av digitalisering, vilket ger oss ytterligare kunskap om e-handel och nya sätt att möta professionella kunder. Historiskt har Proffsmagasinets omsättning ökat i takt med att deras sortiment breddats, säger Ahlsells vd Johan Nilsson enligt ett pressmeddelande.

Proffsmagasinet kommer att drivas vidare som ett separat bolag inom Ahlsell. Tillträdde bedöms ske i januari och förvärvet förväntas ha en marginell positiv påverkan på koncernens resultat för 2018.

Ahlsell är en nordisk distributör av bland annat verktyg och förnödenheter för industribolag. Koncernen omsätter cirka 27 miljarder kronor och de har drygt 5 000 medarbetare.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093