23948sdkhjf

Höganäsföretaget öppnar ny anläggning i USA

Ett 60-tal medarbetare ska arbeta med företagets stora satsning.
Höganäs öppnar en ny anläggning i North Carolina i USA. Medarbetarna här ska arbeta med vatten- och jordrening med hjälp av metallpulver.

– Vår reningsteknik, där pulver tillverkat av återvunnen metall spelar huvudrollen, behövs i samhället. Vi kan och vill bidra till att fler människor får tillgång till rent dricksvatten, säger företagets vd Fredrik Emilson.

Det nya kontoret och utvecklingslabbet ligger i Cary i North Carolina och invigs i dag, den 4 oktober. Cary ligger i det som kallas Research Triangle Park, ett kluster där akademi, forskning och företagande möts för att utveckla nya tekniker och lösningar inom miljöområdet.

– Här finns utmärkta universitet och en uppsjö av forskning och utveckling inom exempelvis läkemedel och miljö. Tack vare det finns en enorm pool av talanger och experter som vi kan rekrytera från, säger Avinash Gore, chef för Höganäs affärsområde Environmental.

Nyligen blev det klart att SKF Brasilien ska rena sitt avfallsvatten från kullagertillverkningen med hjälp av Höganäs teknik för rening av industriellt avloppsvatten. Med hjälp av Cleanit EC minskar SKF sitt användande av grundvatten – viktigt i tider av vattenbrist – och sänker sina löpande kostnader.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078