23948sdkhjf

Högtryck hos Växjöföretaget

Köper in ytterligare tio svarvar.
Familjeföretaget Willo i Växjö har under året investerat i ökad kapacitet och fler maskiner. Det skriver företaget på sin hemsida.

Bakgrunden uppges vara många nya kundprojekt och även ökad produktion i befintliga uppdrag.

– Vi är tacksamma för den utveckling och det förtroende vi fått från befintliga och nya kunder. Det är högt tryck i vår produktion och för att kapacitetsmässigt kunna matcha orderingången tog vi beslutet att investera i fabriken, säger produktionschefen Henrik Wolf.

Under året har de investerat i så många som totalt åtta CNC-styrda längdsvarvar från Citizen. De har också köpt in två svarvar med programmerbar B-axel vilket innebär att de kan hantera mer komplexa detaljer i verkstaden.

– Vi har även gjort flera investeringar inom utrustning för paketering och etikettering, mätteknik, slipteknik samt gjort interna optimeringar av produktionsytor, säger Henrik Wolf.

Därutöver har de ökat antalet medarbetare med ett tiotal personer och har passerat 100 medarbetare

Omsättningen senaste verksamhetsåret var 134 miljoner kronor – en ökning med 18 procent.

Willo är verksamt inom skärande bearbetning med kunder i stort sett över hela Europa. De tillverkar små detaljer för användning i finmekaniska produkter. Willo arbetar från ritning, produktionsprocess, material och logistik till dess att detaljen är på plats i kundens produkt.

Företaget grundades 1956 och exporterar sina produkter till stora delar av världen. Ägare är Marie och Bengt Swanström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063