23948sdkhjf

Tillverkaren inom skärande bearbetning tar in sin vd som delägare

"Jag ser detta som ett led i vår långsiktiga målsättning att företaget ska växa och fortsätta utvecklas i en starkt positiv riktning."
Det är Willo i Växjö som meddelar att vd Marcus Johansson går in som delägare. Genom det här delar företaget för första gången med sig av ägandet efter 62 år inom familjen.

Metal Supply har rapporterat om Willo flera gånger tidigare. Företaget är verksamt inom skärande bearbetning med kunder över hela Europa. De tillverkar små detaljer för användning i finmekaniska produkter. Willo arbetar från ritning, produktionsprocess, material och logistik till dess att detaljen är på plats i kundens produkt.

– Jag ser detta som ett led i vår långsiktiga målsättning att företaget ska växa och fortsätta utvecklas i en starkt positiv riktning. Ett steg i den satsningen är att bredda ägandet utanför familjen. Det känns både naturligt och bra att fördjupa relationen med vår verkställande direktör genom ett delägande, säger Bengt Swanström, styrelseledamot och en av två familjeägare i Willo, enligt ett pressmeddelande.

Företaget grundades 1956 av schweizaren Willy Loeffel.

Marcus Johansson anställdes som vd för knappt tre år sedan. Utvecklingen har varit mycket god sedan dess – omsättningen har gått från 100 miljoner till 150 miljoner kronor.

Sedan några år tillbaka har företaget ett stort investeringsprogram igång. Allt har sin grund i självfinansiering.

Bland annat har ett stort antal moderna precisionssvarvar installerats. Företaget har också tagit ett högspecialiserat renrum i bruk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11