23948sdkhjf

Svenska företag tar order i Danmark

Danska företag får rusta sig till stigande svensk konkurrens. Svenska underleverantörer som inte kan fylla upp orderböckerna på hemmamarknaden vänder blicken mot Danmark - du har också chansen!
Många produktionsföretag runt omkring i Sverige har stora hål i orderböckerna, och de vänder sig därför mot nya marknader för att hitta kunder.

Därmed blir den danska marknaden intressant, inte minst med tanke på valutafördelen när kursen på den svenska kronan nu är så låg.

Hänvändelserna till Svenska Exportrådet i Köpenhamn ökar också på. Peter Kemlin, handelskommisarie på Svenska Exportrådet berättar att intresset hos svenska företag att bli underleverantör för dansk industri är stigande. Tillverkningskostnaderna är omkring 40 procent lägre i Sverige jämfört med i Danmark, vilket gör det till en mycket billigare lösning för danska företag ett jobba med svenska underleverantörer.

Samtidigt får Svenska Exportrådet i Köpenhamn också fler hänvändelser från danska företag som söker svenska underleverantörer.

Källa: Erhvervsbladet (DK)

Du vet väl att du kan hitta danska kunder genom Metal Supply?
När du som medlem sätter in nyheter på engelska så kan våra 10 000 danska läsare också se dem.
Läs mer om medlemskap här.

Om Exportrådet i Danmark
Exportrådet hjälper svenska företag som vill etablera sig - eller växa - på den danska marknaden. Vi finns på plats sedan 1978 och har idag kontor i Köpenhamn. Kontoret består utav åtta medarbetare som alla har skilda bakgrunder och specifika branscherfarenheter.

Exportrådet i Danmark
Sveriges Handelskontor
Toldbodgade 18, 5 sal
DK-1253 Köpenhamn K
T +45 33 15 55 22
F +45 33 32 94 99
Kontaktperson: Peter Kemlin, Trade Commissioner
T +45 33 36 00 61
peter.kemlin@swedishtrade.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11