23948sdkhjf

Tata Steel ska växa med värdeskapande produkter

Nordenchefen berättar mer om bolagets satsning för Metal Supply.
Tata Steel satsar på att växa med tunnplåtsprodukter som skapar mer värde för bolagets kunder. Det säger stålbolagets Nordenchef Stefan Landesz till Metal Supply vid mässan Elmia Subcontractor.

Bolaget, som är stort internationellt, har nu 350 anställda i Norden.

Tata Steel är en av världens största ståltillverkare och har kunder i Norden sedan många år tillbaka. Bolaget köpte för drygt ett år sedan tre nordiska stålservicecenter och intensifierar sin satsning på våra breddgrader.

Tata Steel ingår i det globala bolaget Tata Group. Det är en ståljätte med verksamhet på alla världsmarknader. Tata Steel har verkat i norra Europa i flera års tid. Vad gäller Sverige har närvaron bestått av produktion av elektroplåt i Surahammar, tillhandahållande av byggkomponenter och bygglösningar via enheten i Halmstad samt säljkontor i Göteborg.

Förra året fortsatte expansionen. I april verkställdes köpet av tre nordiska stålservicecenter – i Halmstad, Fredrikstad (Norge) och Nådendal (Finland) – och samtidigt har det befintliga säljkontoret i Göteborg blivit förstärkt med en mer central samordnande funktion. Vid införskaffade servicecenter utgörs tillverkningen i huvudsak av tunnplåtsprodukter.

Totalt säljer Tata drygt 600 000 ton stål per år i Norden. Bland viktiga kunder finns Volvo Cars och BE Group.

Trots sin globala storlek gjorde Tata Steel debut på Elmia Subcontractor först förra året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.113