23948sdkhjf

Componenta i rekonstruktion säkrar produktion i Wirsbo

Ansökte om rekonstruktion nyligen. Är leverantör till både Volvo Lastvagnar och Scania.
Componenta Wirsbo har säkrat produktionen kortsiktigt. Det rapporterar VLT.

För en vecka sedan begärde Componenta att företaget skulle rekonstrueras. Detta omfattar bland annat bolagets tre svenska enheter.

Sedan dess har bland annat Mikael Schill, chef för verksamheten i Wirsbo, kämpat med att få fram pengar för att klara produktionen den närmaste tiden.

"Till 99 procent är det nu klart att vi kommer att ha pengar för att klara produktionen de kommande tre veckorna. Vi väntar bara på de sista underskrifterna, säger han.

"Vi måste ju betala allt vi köper kontant. Den statliga lönegarantin står för lönerna under den första månaden", uppger han vidare för tidningen.

"Produktionen har rullat på den här veckan, med störningar. Vi har upprätthållit leveranserna till våra kunder, men inte lika punktligt som vi annars brukar göra", säger Mikael Schill.

Componenta tillverkar komponenter till tunga lastbilar. Både Volvo och Scania bekräftade nyligen för Metal Supply att Componenta är leverantör till dem. Enligt uppgifter är över 80 procent av bolagets produktion till Volvo Lastvagnar och Scania. Båda företagen har sagt att problemen för Componenta inte kommer att påverka deras produktion av lastvagnar.

Fortfarande har inte det finska moderbolaget fått klartecken till rekonstruktion. Förfarandet i Finland är mer komplicerat än i Sverige.

http://vlt.se/nyheter/hallstasura/1.4272...
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14