23948sdkhjf

B&B Tools växer - köper Göteborgsföretag

B&B Tools har köpt Göteborgs Lindareverkstad - ett serviceföretag inom inom elektromekanisk tillverkning, reparation och försäljning för bl.a. industrisektorn.
B&B Tools har, genom dotterbolaget TOOLS Momentum AB, köpt upp Göteborgs Lindareverkstad AB ("GLVAB").

GLVAB är ett komplett serviceföretag inom elektromekanisk tillverkning, reparation och försäljning för industrisektorn och offentlig förvaltning i Göteborg med omnejd. GLVAB omsätter cirka 10 MSEK per år och har 6 anställda.

GLVAB kommer att utgöra ett dotterbolag i Rörick-koncernen, vilken TOOLS Momentum förvärvade i augusti 2008."Rörick-koncernen består av väletablerade företag med hög kompetens och konkurrenskraftiga erbjudanden i en mycket intressant marknad", säger Johan Falk, vVD i B&B TOOLS. "Genom förvärvet av GLVAB förstärker vi nu erbjudandet i västra Sverige ytterligare med en väl
etablerad och framgångsrik verksamhet och goda möjligheter till vidare utveckling."

Tillträde beräknas ske i början av november 2008. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på B&B TOOLS resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Källa: B&B TOOLS AB (publ)

Om B&B Tools
B&B TOOLS förser industri- och byggsektorn i norra Europa med industriförnödenheter och industrikomponenter samt därtill relaterade tjänster. Koncernen omsätter cirka 10 miljarder SEK på årsbasis och har cirka 3 300 anställda.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125