23948sdkhjf

NYLI-VD: Vi gör tillverkningsindustrin en tjänst

Företaget, som nyligen har levererat ett nytt totalsystem för teknisk renhet till Bosch Rexroth, menar att systemet stärker konkurrenskraften betydligt.
Uddevallabaserade NYLI Metrology har levererat ett system för teknisk renhet till Bosch Rexroth Mellansel. Systemet, som består av ett spolskåp samt analyssystem, styr tillverkningsprocessen så att partiklar inte skadar slutprodukten.

– Detta är ett betydelsefullt avtal för oss, vi ser det som att vi gör tillverkningsindustrin en tjänst för varje uppdrag vi lyckas få till vårt laboratorium och när vi får möjlighet att leverera ett totalsystem, säger Lennart Thorn, CEO, till Metal Supply och fortsätter:

– Det innebär att det företaget har en betydligt större förberedelse att klara konkurrensen och vi bidrar då till att stärka den svenska tillverkningsindustrin samtidigt som vi får behålla en kund, förklarar Lennart Thorn.

Unika i Europa
Att NYLI Metrology tog hem ordern beror enligt Lennart Thorn framför allt på att företaget är de enda i Europa som kan erbjuda ett totalsystem, det vill säga både spolskåp samt analyssystem.

– Vi ser till att kunden om så önskar, får ett nyckelfärdigt laboratorium för teknisk renhet med alla tillbehör, vilket innebär rostfria bänkar och skåp, ugn och våg samt förbrukningsmaterial. Vi omhändertar utbildning av ledning och personal både före investering och efter, förklarar Lennart Thorn.

Öka förståelsen
Lennart Thorn berättar att Tyskland ligger mellan sex och åtta år före Sverige i arbetet med teknisk renhet inom tillverkningsindustrin. Det innebär att de har en större förståelse av den ekonomiska fördelen och betydelsen med att implementera teknisk renhet, det vill säga att styra tillverkningsprocessen så att partiklar inte skadar slutprodukten.

– Det innebär att vi måste arbeta desto intensivare för att få upp förståelsen för detta ämne för att komma ikapp, säger Lennart Thorn.

Leveransen skedde i slutet av 2015
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094