23948sdkhjf

Fraktföretag går över till elbilar

TNT har ersatt 100 diesellastbilar med eldrivna modeller i Storbritannien och satsar på diesel-hybridbilar i Australien.
Det var världens största flotta av elektriska fordon som presenterades i London av fraktföretaget TNT Express samt av Smith Electric Vehicles som producerar lastbilarna.

Under de närmaste 18 månaderna kommer 100 batteridrivna lastbilar på 7,5 tons vardera att ersätta existerande dieselbilar. Detta kommer att minska CO2-utsläppet med 1 299 000 kg årligen i engelska städer, enligt TNT.
»Det är nödvändigt med aktiva miljötilltag om vi i TNT ska nå vårt mål att bli det första transportföretaget som inte släpper ut CO2,« säger TNT:s vd Peter Bakker.

De första 50 lastbilarna från Smith Electric Vehicles ska bl.a. ut i London, Birmingham, Edinburgh, Oxford samt Leeds. Samtidigt undersöker TNT om det är möjligt att testa elektriska lastbilar i alla större europeiska städer.
Sist i april introducerade TNT i Australien tio Toyota Hino-hybridlastbilar och blev därmed det första företaget i Australien som driver en flotta av diesel-elektriska hybridbilar.

Källa: Ingeniøren (DK)
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny rapport: Framtidens mineralbehov kan täckas med ny teknik
De får leta metaller i Bottenviken: "Potentiell skattkista"
Han tilldelas Swerims pris i forskningsstationens minne
Metallnätet – en räddare i nöden vid brand
Stålföretag och studenter i digitaliseringssamarbete
Gretas miljongåva i kampen mot järnmalmsgruva
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.256