23948sdkhjf

Stena Metall har delat ut Stena Zero Waste Award till Årets Student

På onsdagskvällen korades Årets Student vid en stor gala i Blå Hallen. Vann gjorde Gustav Borgefalk som lämnat in ett bidrag med förslag på tio aktiviteter som återvinningsföretaget Stena skulle kunna använda för att effektivisera sin återvinning.
- Jag är jätteglad och stolt över utmärkelsen, säger Gustav Borgefalk, som läser på Stockholm School of Economics. Jag är fascinerad av miljöproblematiken som till stor del handlar om ekonomi. Återvinningsbranschen har stora förutsättningar att leda den debatten.

Miljö- och teknikchefen Christer Forsgren satt med i Stenas jury.
- Jag imponerades framförallt av två delar i Gustavs bidrag. Dels förslaget om att införa Kaizen-filosofin genom att eliminera allt spill och alla defekter men kanske framförallt uppmaningen om ständiga förbättringar. Att även om man är bäst får man aldrig slå sig till ro. I Sverige har vi länge varit duktiga på avfallsfrågorna och lutat oss mot centrala regler och bestämmelser, men nu skapar flera europeiska länder egna system och går om oss. Det är en väldigt viktig uppmaning för vår bransch på både kort och lång sikt.

Christer Forsgren poängterar också att de som läser på universitetet idag är samma människor som kommer fatta beslut om avfall i framtiden och att det är viktigt att de har en positiv bild av återvinningsbranschen. Som en del i det arbetet är Stena gärna med och skapar naturliga mötesplatser som Studentpriset.

Stena Zero Waste Award delades ut till den student som lämnat in den bästa lösningen på frågan: Hur kan resursslöseriet minskas vid hanteringen av produkter och avfall? Gustav Borgefalks bidrag bestod inte av ett, utan av tio förslag och vann följaktligen juryns gillande.

- I vår roll som ledande återvinningsföretag utvecklar vi kontinuerligt våra processer med innovativa lösningar. Vi försöker tänka i nya banor och vi arbetar aktivt för att ta till oss nya idéer som kan ta återvinningen till nya nivåer, säger Anders Jansson, koncernchef för Stena Metall. Det är också därför som vi medverkade som guldsponsor till Studentpriset med vårt pris, Stena Zero Waste Award. De som är studenter idag är ju de som imorgon kommer att driva utvecklingen mot ett hållbart samhälle.

Under våren har studenter från hela landet kunnat skicka in bidrag till åtta olika kategorier, varav Gustav Borgefalk vann Stenas kategori. Bland de åtta vinnarna utsågs sedan en vinnare, Årets Student, och även där tog Gustav Borgefalk alltså hem priset med motiveringen:

"Gustav Borgefalk har i sina uppsatsarbeten uppvisat en imponerande kunskapsbredd och ett stort engagemang. Han har en avancerad förståelse för problematiken i de aktuella frågeställningarna och har kommit med välstrukturerade och originella lösningar och förslag. Därför anser vi att Gustav Borgefalk är Årets Student 2008."

Stena Metall är Nordens ledande återvinningsföretag. Vi återvinner järn- och metallskrot, papper, plast, elektronik,farligt avfall och övrigt verksamhetsavfall. I kundanpassade, helhetslösningar och specialistkompetenser ingår också miljöutbildningar, rådgivning och annan service som förenklar och stöder kundernas miljöarbete.I koncernen ingår också produktion av aluminium, finansverksamhet och internationell handel med stål, metaller och olja. Vid verksamhetsårets slut bedrev Stena verksamhet på mer än 250 platser i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Ryssland, Tyskland, Tjeckien, Österrike och USA.

För mer information:
Stena Metall
Lennart Mossberg, PR-ansvarig, 010-445 20 28
lennart.mossberg@stenametall.se
www.stenametall.se

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.125