23948sdkhjf

Carlstad Machinetools säljer ny bäddfräs från Correa till Yaskawa

Yaskawa Nordics investerar i en ny bäddfräs, en Correa Norma L45.

Carlstad Machinetools har sålt en bäddfräs, Correa Norma L45, till Yaskawa Nordics.

Norma L beskrivs i ett pressmeddelande som ett nytt koncept med en kraftfull konstruktion och L-formad ramstyrning. Den är bland annat utrustad med 4:e axel integrerat rundbord, Heidenhain 640, trådlös handratt, automatiskt fräshuvud 6000 rpm, full inkapsling med utsug, kylning och luft genom spindel, verktygsväxlare 80 platser, mätprobar och dubbla spåntransportörer. Den har också programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, samt teleservice. Dess flexibilitet uppges göra den lämplig för en mängd olika bearbetningsoperationer.

– Vi har nu referensmaskiner från hela Correas produktsortiment installerade i Sverige.
Bakom försäljningen ligger ett gediget arbete med att ta fram ett bra koncept för den svenska marknaden och våra kunder, säger Alexander Klevenfeldt försäljningschef på Carlstad Machinetools, i en kommentar.

Företaget Yaskawa Nordic är en del av den globala koncernen Yaskawa Electric Corporation. Koncernen är börsnoterad i Tokyo, men har bedrivit verksamhet i Sverige sedan 70-talet. I nuläget finns bolaget i Torsås, Kalmar och Jönköping och har cirka 300 medarbetare. Yaskawa Nordic tillverkar industrirobotar och el- och servomotorer och levererar tekniklösningar globalt för att automatisera produktion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093