23948sdkhjf

Årets plåtinfluerare - nytt pris som redan har finalister

En instagramstjärna, en hållbarhetschef och en innovatör - dessa  är nominerade till den nyinstiftade utnämningen "Årets Plåtinfluerare".

Svensk Byggplåt har nu utsett tre nominerade till det nya priset Årets Plåtinfluerare: Byggnadsplåtslagaren Jonathan Lundin som driver Instagram-kontot @platslagerifornordar, branschförebilden Emelie Persson, VD på Björn Persson Plåtslageri, och hållbarhetschef på Lindab, Matilda Isaksson. 

– Svensk Byggplåt har fått in många fina förslag på passande profiler och det är enormt givande att arbeta med att hitta och hylla yngre talanger och eldsjälar inom branschen. Vi har dessutom fått många bevis på att vi är en nytänkande, kompetenstung och mångsidig framtidsbransch att räkna med. Det ska bli oerhört spännande att få dela ut utmärkelsen för allra första gången, säger Tomas Skagerlind, jurymedlem och chefredaktör för Plåt & Ventmagasinet, i ett pressmeddelande.

Vem som vinner avslöjas på Nordbygg den 25 april. Juryn har bestått av Ann-Katrin Ahlbäck, Area Marketing Manager Scandinavia, Plannja, Tomas Skagerlind, chefredaktör Plåt & Ventmagasinet (Plåt & Ventföretagen), Anton Franker, vd Återbruksbyrån, Robert Holmberg, Försäljningschef Öst Areco, Jenny Landberg, plåtslagare och yrkesambassadör för plåt via Plåt & Ventbyrån.

Nedan kan du läsa deras motiveringar till de utsedda kandidaterna:

Matilda Isaksson, 32 år, hållbarhetschef Lindab, Halmstad

Juryns motivering:
”Med ett smittande engagemang, stort driv och en välbehövlig tydlighet är Matilda en nyckelperson i byggplåtbranschens hållbarhetsarbete. Hon har fått ett stort genomslag med sitt holistiska hållbarhetsarbete både internt och externt, ofta genom att utmana ”sanningar” inom allt från återvinning till grön el, fossilfria transporter och en jämställd arbetsplats. Hon får kollegor, kunder och leverantörer att förstå möjligheterna med plåt och hon ökar sin spridning genom en smart och aktiv närvaro på LinkedIn.”

Jonathan Lundin, 29 år, Plåtslagare Jäla plåtslageri och driver instagramkontot @platslagerifornordar, Falköping


Juryns motivering:
”Jonatan lyckas via sitt instagramkonto @platslagarifornordar nå en stor följarskara både inom och utanför byggplåtbranschen. På ett intressant och fängslande sätt sprider han kunskap, visar med sin yrkesskicklighet på plåtens möjligheter och lockar in nya talanger i branschen. Han höjer statusen på plåtslageriyrket och får alla att vilja bli plåtnördar. Utanför sitt vanliga arbete och Instagram ställer han även upp i möten med politiker och lärare för att lyfta rekryteringsfrågor.”

Emelie Persson, 40 år, VD Björn Persson Plåtslageri (även grundare av Takinformation AB och delägare i Flygheds Tak AB), Stockholm

Juryns motivering:
”Emelie får folk att lyssna och hon driver på branschens utveckling inom en mängd olika områden. Hon är ofta först med att testa nytt, hon står för en schysstare och mer inkluderande bransch och ser handgripligen till att arkitekter och fastighetsägare med flera får prova på att jobba med plåt. Hon sprider arbetsglädje, kunskap och en vilja att utvecklas och hon gör det på ett öppet och aktivt sätt till kollegor, studenter och branschen i stort. Emelie når även många olika intressegrupper utanför branschen, ofta via sociala medier.”


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078