23948sdkhjf

Legoföretaget vet vad som efterfrågas – och satsar därefter: ”Först med nya maskinen”

Hydal Components tillverkar komponenter i aluminiumprofil, stål och gjutet aluminium. Här är det full fart framåt som gäller. Året inleds med en ny CNC-maskin – som de är först med i Sverige. Vi tar ett snack med försäljningschefen Jennie Rutgersson som vet precis vad kunderna vill ha.

Rutgersson berättar att den nya maskinen ännu inte är i full produktion – så färsk är den på Hydal Components maskingolv. 

– Med den här investeringen vill vi möta kundernas behov, då den kan köra längre längder av aluminium- och stålartiklar.

Som säljare är Jennie Rutgersson ute mycket hos kunder och scannar av behovet. Det har gjort att hon har full koll på vad kunden vill ha. Att erbjuda längre längder, öppnar upp marknaden.

– Vi känner att det finns ett behov på marknaden och detta är något som efterfrågas. Det är ju en höghastighetsmaskin, vilket gör att vi även blir konkurrenskraftiga på marknaden.

Kanske blir 2024 investeringarnas år, i alla fall för Hydal Components som under året satsar på att komplettera sina robotceller för CNC-bearbetning med ytterligare en robotcell.

Hon berättar också att de tittar på "Visionssystem" för att kunna kvalitetssäkra produktionen på ett bra sätt. 

– Det är som en robot som har ett öga, kan man säga, så ögat kan känna av om det är några måttfel, eller om ett verktyg gått sönder. Det kommer vi satsa på kopplat till den nya robotcellen.

Utöver maskiner och automatisering genomsyras 2024 av hållbarhet. 

 – Vi tittar mycket på att vi vill kunna redovisa klimatpåverkan på artikelnivå. Det har jag märkt önskas av kunderna. 

Många företag arbetar aktivt med hållbarhet i dag och det är något man vill kunna redovisa. Men då är det viktigt att det redovisas på samma sätt, menar hon.

– Man måste kunna jämföra äpplen med äpplen. Vi har den möjligheten i vårt affärssystem att vi kan lägga in siffror som speglar verkligheten. Men det tar lite tid. Vi räknar med att det tar ett år ungefär, men vi har börjat arbeta med det aktivt.

2023 var ett bra år för Hydal Components, utan nedgångar. En av anledningarna är att de inte är beroende av byggsektorn, tror Rutgersson.

– Vi har inga stora leveranser dit, utan vi levererar främst till fordonsindustrin och den orderingången var väldigt bra.

Hon berättar att de ständigt gör åtgärder för att hitta nya branscher och ha fler ben att stå på. En av de stora åtgärderna var namnbytet 2023.

– Vi har gjort mycket. Förra årets stora grej var att vi bytte namn, från Hydal Aluminiumprofiler till Hydal Components. Detta är ett sätt att visa att vi är en helhetsleverantör, både vad gäller material, bearbetning, montering och ytbehandling, avslutar hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.1