23948sdkhjf

Nu ska stålet rivas i Avicii Arena: ”Perfekt projekt för oss”

Klätterservice och NCC har tecknat kontrakt gällande tungrivning av befintliga teknikbryggor på Avicii Arena. I januari börjar nedmonteringen av stålet i arenan.

Uppdraget innebär att Klätterservice ska utföra en stor del av ombyggnadsprojektet av Avicii Arena. Uppdraget startar i januari 2024.

Det är NCC som har fått uppdraget av fastighetsägaren Stockholm Globe Arena Fastigheter att sköta totatentreprenaden av att modernisera arenarummet.

I uppdraget ska Klätterservice riva ner allt stål i de 350 ton tunga teknikbryggorna som hänger inne i arenan.

– Det är ett perfekt projekt för oss där våra styrkor som företag och fördelar med reparbete verkligen kommer visa sig från sin bästa sida. Vi är väldigt stolta att få vara en del av detta projekt och återigen få hjälpa till att modernisera detta landmärke för framtida generationer, säger Johan Lernell, vd på Klätterservice, i en kommentar.

Ali Jamshir, platschef på NCC Build Sweden, tillägger: 

– Klätterservice valdes som entreprenör för rivningsarbetena då de påvisat ett betryggande och detaljerat förarbete samt att de har en stabil organisation med anställd kompetens som kan erbjuda volym och flexibilitet. Det ska bli intressant att följa detta reparbete i större volym och få se de fördelar det medför.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062