23948sdkhjf

SSAB donerar stål och takprodukter till Ukraina

SSAB kommer tillsammans med dotterbolaget Ruukki Construction att donera takprodukter till Ukraina för återuppbyggnad av landets hus. Utöver det kommer stålbolaget också att donera närmare 20 ton stål för att tillverka fältkaminer.

Takprodukterna kommer att doneras via välgörenhetsorganisationen OperationAid, som fokuserar på att identifiera de mest akuta behoven och leverera humanitärt bistånd samt medicinsk utrustning till Ukraina.

Produkterna, som tillverkas vid Ruukkis fabrik nära Kiev, kommer kunna användas för att bygga om taken på 16 hus eller för mindre reparationer på ett dussintals hus. Stålet som ska användas för kaminerna skickas till Sarholms Plåtdetaljer AB som tillverkar kaminerna, skriver SSAB.

Ruukki har haft verksamhet i Ukraina i 26 år och totalt finns 71 anställda i landet. Verksamheten är i gång några dagar i veckan.

– Det är viktigt att vi fortsätter att visa vårt stöd för Ukraina och det ukrainska folket och fördöma Rysslands krig. Jag har djup beundran för våra ukrainska anställda som har fortsatt att leverera takprodukter och tjänster i ett land i stort behov av återuppbyggnad. Deras säkerhet är av yttersta vikt för mig, säger Martin Lindqvist, vd på SSAB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062