23948sdkhjf

Stålföretaget vill bygga kopior av fabriker över hela världen

Asgaard Metals producerar metallpulver och verktygsstål från sin fabrik i Frederiksværk i Danmark. Företaget är specialiserat på sprutgjutning, vilket är en patenterad produktionsmetod. Sprutformning sker genom att flytande stål sprutas på en roterande skiva, varvid dropparna stelnar. Överskottsprodukten är ett metallpulver som lämpar sig för 3D-utskrift.

Produktionsapparaten är så unik att Asgaard Metals nu ska försöka kopiera den utomlands. Detta är skriver Metal Suppys danska motsvarighet som de hämtat från en artikel på SN.dk.    

– Vi skulle vilja bygga produktionsanläggningar runt om i världen. De ska vara exakta kopior av våra anläggningar, som kan byggas där det behövs. Och eftersom vår sprutformningsanläggning byggdes av vårt systerföretag, Nordisk Staal, har vi expertis att bygga anläggningar på samma adress, säger vd Niels Appel till SN.dk.

Han menar att produktionsupplägget är attraktivt i förhållande till den hållbarhetsagenda som just nu sveper över världens industriföretag.

– Hållbarhet står högt på agendan – liksom försörjningstryggheten efter kriget i Ukraina. Därför betyder det mycket för kunderna när vi kan producera mer miljövänligt och samtidigt se till att de får fyra ton verktygsstål av oss om de tar med fyra ton stålskrot, säger Niels Appel.

Han räknar med att kunna påbörja det första fabriksbygget 2025.

See KPIs and other articles about:
Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.129