23948sdkhjf

Swerim-forskare på topplista över inflytelserika forskare

För tredje gången är Elsayed Mousa, senior forskare vid metallforskningsinstitutet Swerim med på Stanford Universitys lista över de mest inflytelserika forskarna i världen.

– Det är förstås en stor ära och ett bevis för vad jag kunnat bidra till när det handlar om metallurgisk forskning. Erkännandet från ett så prestigefyllt institut som Stanford är inte bara en bekräftelse för mig personligen utan även för det forskarkollektiv vi har på Swerim och förstås även det samarbete vi har med industri och akademi, säger Elsayed Mousa till Swerim som intervjuat honom om listplaceringen.

På listan finns 100 000 forskare och på plats 39 hittar vi Elsayed Mousa. Att hamna så högt upp på listan är något han är väldigt stolt över. På frågan vad han tror är det viktigaste han bidragit med till forskningen svarar han att det framför allt handlar om tre ämnen.

– Nästa generations vätgasbaserad järntillverkning; användningen av biokol i stålindustrin och återanvändning av Li-ion batterier. Det är forskning som går hand i hand med de globala hållbarhetsmålen och strävan efter att minska våra koldiodavtryck. Det handlar om positiva effekter på såväl ekonomi som miljö. Genom samarbete med begåvade forskare såväl nationellt som internationellt i – både akademi och industri – har vi kunnat åstadkomma allt från grundläggande forskning i laboratorium till fullskaliga försök, mogna för industrin, i våra pilothallar. Vi har dessutom redovisat våra försök i forskningsartiklar som gett genklang och skapat uppmärksamhet i forskarvärlden.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093