23948sdkhjf

Ytbehandlingsföretaget firar 50 år: "Var först i världen med mycket"

Sedan 1973 har ytbehandlingsföretaget Metalcolour haft en betydande roll i utvecklingen av produkter som bland annat används när man bygger inredning på stora kryssningsfartyg. I år firar de 50 år i branschen.

Företaget bildades i Danmark 1973 under namnet Metalcolour A/S. 1997 förvärvades de av den danska AT Holding-koncernen och 2009 blev SSAB Laminated Steel  Ronneby uppköpt av Metalcolour A/S och nya namnet Metalcolour Sverige AB blev till.

Ingemar Forsberg, vd för Metalcolour i Sverige och Danmark sedan 2010, är stolt över företagets resa.

– Det har varit en spännande resa och jag är stolt över att ha varit med de senaste 30 åren. Vi lägger mycket krut på att vara en trygg och attraktiv arbetsgivare, vår viktigaste styrka och tillgång är och har alltid varit våra skickliga medarbetare. Tack vare dem har vi kunnat leverera hög kvalitet som har tillgodosett våra kunders behov, säger han i meddelandet.

När många företag hade det kämpigt under pandemin och den ekonomiska krisen lyckades Metalcolour behålla både personal och lönsamhet.

Ronnebyanläggningen har idag 23 medarbetare och två av tillverkningslinjerna är specialiserade på folielaminerat stål och aluminium.

Under 2024 ska världens största kryssningsföretag, Icon of the Seas, lämna varvet i Finland och det gör det med väggpaneler, tak, dörrar och våtutrymmen tillverkade med material från Metalcolours fabrik i Ronneby.

– Mycket av det vi började med för 50 år sedan var vi först i världen med och som efterhand har blivit självklar standard. Vår strategi har varit att hålla i våra koncept och metoder och att genom vår kunniga personal hitta fler användningsområden. Jag ser fram emot att vi i många år framöver fortsätter att utveckla våra idéer med fler användningsområden, säger Ingemar Forsberg.

Metalcolour i Ronneby är en del av den danska koncernen AT Holdings A/S med produktionsanläggningar i Sverige, Danmark och Singapore.

I Ronneby och Singapore är man specialiserade på högkvalitativ folielaminerad metall och i Danmark har man tillverkningslinjer för förlackerad plåt och olika typer av coating.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094