23948sdkhjf

Damstahl vinner trippelt för sin digitala resa: "Har bara börjat"

Nyligen kammade Damstahl hem tre priser vid årets "E-handelspris" som arrangeras av danska handelskammaren Dansk Erhverv.

Under februari 2020 började Damstahl sin digitala resa, med en ny webbshop som grund.

Tre år senare kännetecknas resan av tillväxt, innovation och nöjda kunder. Men det ligger hårt arbete bakom med stora investerar och intern kompetensutveckling.

Den digitala förvandlingen visade sig vara lönsam då den digitala omsättningen så gott som fyrdubblades vid 1,5 miljarder kronor, från 2021 till 2022.

Som ett kvitto för sitt hårda arbete på e-handelsmarknaden vann Damstahl priserna "Bästa B2B-företag med digital omsättning över 200 miljoner danska kronor", "Bästa Export-Case" och det prestigefyllda ”Guldprisen”, som tilldelas den e-handelsverksamhet som juryn anser vara bäst, bedömt på samtliga kategorier.

Michael Lund är koncernchef på Damstahl kommenterar hattricken.

– Stålgrossister är vanligtvis sällsynta under den här typen av prisceremonier, men på Damstahl har vi alltid trott på gå över gränserna och vi har verkligen omfamnat den digitala transformationen. Det erkännande vi har fått vid årets E-handelspris är ett bevis på lyckade innovativa satsningar och förståelse samt lyhördhet för våra kunder. Utmärkelserna genomsyras av vårt hållbarhetsfokus, vilket har varit en avgörande faktor för vår framgång, nu och framåt. Vi är stolta över vårt hållbarhetsarbete, så det är jättekul att se att andra uppmärksamma det.

Vi har även pratat med Sören Talbo Dahl, Group E-commerce & Digital Manager, på Damstahl som tror att anledningen till vinsterna är en kombination av flera saker.

– Vi har haft en imponerande tillväxt genom våra digitala kanaler och verkligen skapat en shoppingupplevelse i toppklass. Men något som alla juryn nämnde var vårt fokus på hållbarhet – med särskild tonvikt på vår klimatkalkylator, som enkla och intuitiva ger våra kunder data om deras CO2-förbrukning/utsläpp.

Vad betyder det här erkännandet för företaget framåt?

– Det är alltid trevligt att bli belönad med priser för sitt arbete, men i grunden kommer vi att fortsätta arbeta med People and Digital. Och vad gäller den digitala utvecklingen – har vi bara börjat, avslutar han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.849