23948sdkhjf

Enda ståltillverkaren på Financial Times klimatlista

Outokumpu finns på listan när Financial Times och undersökningsföretaget Statistas uppmärksammar europeiska företag som banar vägen för minskade utsläpp. Där är de med som enda tillverkare av rostfritt stål.

Statista har granskar 2 000 europeiska företags offentliga uppgifter och på listan hamnar de företag som uppnått den största minskningen av sin kärnutsläppsintensitet, det vill säga deras Scope 1 och 2 växthusgasutsläpp i förhållande till intäkter. 

Nu tar metoden också hänsyn till företag som visat transparens i rapporteringen av scope 3-utsläpp och åtagit sig klimatrelaterade initiativ som Carbon Disclosure Project (CDP) och Science Based Targets-initiativet (SBTi), framgår av ett pressmeddelande.

– Att vara med i denna notering som det enda företaget i rostfritt stål visar att vi verkligen leder branschen med våra ambitiösa klimatmål. Det är också ett erkännande för vårt långsiktiga arbete med att rapportera och minska våra indirekta scope 3-utsläpp. Vi arbetar ständigt med våra leverantörer och andra partners för att ytterligare minska våra råvaruutsläpp. Framöver kommer vi att fortsätta förnya oss för att ytterligare stärka stålets ekonomi med slutna kretslopp för att gynna hela ekosystemet, säger Juha Erkkilä, VP – Sustainability på Outokumpu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141