23948sdkhjf

Hållbarhet allt viktigare för små och medelstora företag

Fler och fler kunder till mindre industriföretag efterfrågar leverantörer med ett hållbart produkterbjudande. Även andelen investerare har hållbarhet högt upp på listan.

Det visar en Teknikföretagens hållbarhetsenkät som genomfördes av medlemsföretagen 2022, tillsammans med marknadsundersökningsföretaget POINT.

Av de medlemsföretag som svarade var 96 procent små, eller medelstora, med 1 – 249 stycken anställda.

– Enkäten visar att Teknikföretagens medlemsföretag fortsätter att driva på hållbarhetsarbetet och dessutom att de har höjt ambitionsnivån. Industrin har tagit ledningen i omställningen och den är till stor del affärsdriven, säger Maria Rosendahl, näringspolitisk chef på Teknikföretagen om undersökningen.

Enkäten visar att 6 av 10 företag har ett aktivt hållbarhetsarbete och arbetar mot mätbara hållbarhetsmål.

Idag betraktas hållbarhet som en affärsstrategisk fråga för många företag. Att vara "hållbar" stärker varumärket, skapar högre kundnytta och bidrar till innovationskraft. Det menar 33 procent av de tillfrågade företagen.

Mer än hälften, 56 procent, vill se stöd eller information om lagar som gäller hållbarhet, både existerande och kommande och 29 procent behöver stöd för att komma i gång med hållbarhetsarbetet.

– Med den omfattande lagstiftning som inte minst kommer via EU, är det av stor vikt att näringslivet får det stöd och den information som behövs för att lagverken ska kunna efterlevas, säger Maria Rosendahl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095