23948sdkhjf

Fler svetsspecialister behovs till industriboomen i norr

Industrisatsningarna i norr kräver hög yrkeskompetens. Att producera stål utan kol är en av satsningarna som kommer att påverka arbetsmarknaden. För att möta efterfrågan på svetsspecialister i regionen erbjuder Lernia utbildningen Internationell svetsspecialist i Skellefteå.

– Vi söker ständigt nya medarbetare med svetskompentens och det vet jag att våra kollegor i branschen också gör. Därför är det glädjande att Lernia startar en yrkeshögskoleutbildning inom området. De som utbildar sig kommer eftertraktade på arbetsmarknaden. Som arbetsgivare ser vi också till att arbetet är omväxlande och utvecklande. Det är bara att gratulera de som kommer in på utbildningen som garanterat kommer ge en intressant och givande framtid i industrin, säger Robert Andersson, regionchef på Jernbro.

En nyckelkompetens inom den gröna omställningen och framtidens industri är att kunna svetsa på avancerad nivå. Men idag saknas 3 000 svetsspecialister, enligt Svetskommissionen. Lernias YH-utbildning ska bidra till att möta behovet.

– Svetsare med gedigen kunskap är helt avgörande för vår tillväxt! Det är därför vi tillsammans med näringslivet startar den här utbildningen, säger Ulla Gustafsson, verksamhetschef på Lernia Yrkeshögskola om utbildningen.

Ansökan är öppen fram till 15 maj och sker med stöd från Akademi Norr som arbetar för högre utbildning i norra Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metso lanserar återvinningsprocess för svart batterimassa
H2 Green Steel samarbetar med Luleå Hamn
Industrins lager ökade 2023
Krönika: OT-säkerhet en nationell angelägenhet
De vill stärka startups i framkant
Inget järnmalm från LKAB för H2 Green Steel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141