23948sdkhjf

Ny storaffär för Metric Power Systems AB

Norrköpingsföretaget Metric Power Systems AB, specialister inom kraftsystem, har lagt en tydlig plan på att stärka sin position i norra Sverige under 2013.
Tillsammans med sin samarbetspartner Goodtech Projects & Services AB har man nu fått förtroendet att leverera fyra reservkraftsanläggningar till Boliden Mineral AB:s stora koppargruva Aitik söder om Gällivare. En strategiskt viktig affär för Metric Power Systems satsning mot den norrländska marknaden.

Satsar på växande näring
Gruvnäringen i norra Sverige är en tillväxtindustri med goda prognoser för stora framtida expansioner. Att Metric Power Systems satsar på att få in en fot inom detta område är ingen slump. Företagets specialitet är att leverera lösningar för avbrottsfri kraft, något som är av största vikt för den teknikintensiva och elkraftsberoende gruvindustrin. I dagarna stod det klart att Boliden Mineral AB valt Metric Power Systems som leverantör av fyra stora reservkraftsanläggningar till Aitik koppargruva strax söder om Gällivare.

- Ja, det stämmer. Genom Goodtech som är vår installations- och servicepartner i norra Sverige kan vi erbjuda en lokal närvaro som blir ett mervärde för kunden. Goodtech har stor kunskap om gruvindustrins specifika behov och utför redan service på gruvans UPS:er. Vi är en relativt ny aktör i norra Sverige och jag vill mena att vårt samarbete med Goodtech varit avgörande för att ett så stort bolag som Boliden Mineral skulle ge oss chansen att visa vad vi går för. Det är vi väldigt stolta och tacksamma över, säger Tobias Appelkvist, Key Account Manager hos Metric Power Systems i ett pressmeddelande.

Stor professionalism
Leveransen omfattar fyra stora reservkraftsanläggningar som ska garantera avbrottsfri strömförsörjning till gruvans sprinklersystem och dess tillhörande pumpstationer. Varje anläggning levereras i en nyckelfärdig container som fyllts med all den teknik som behövs för att säkra upp de kritiska punkterna i systemet. Hela processen från förfrågan och projektering till färdig plan och avtal har genomsyrats av en mycket god dialog med såväl samarbetspartnern Goodtech som slutkunden Boliden Mineral. Något som Tobias menar vittnar om stor professionalism från såväl beställare som samarbetspartner. Kjell Åke Andersson, Goodtechs platschef i Gällivare håller med.

- Jo, det har verkligen varit ett smidigt samarbete. Boliden Mineral är en kunnig och lyhörd beställare samtidigt som Metric Power Systems verkligen varit på tå och givit snabb respons på frågor och önskemål. Här har samtligas kompetens fått komma fram i arbetet med att ta fram en optimal lösning, förklarar Kjell Åke.

Ett helhetskoncept
Under devisen 360 grader kraft är Metric Power Systems målsättning att vara en totalleverantör inom säker elförsörjning. Att genom egna resurser eller väletablerade samarbeten kunna erbjuda långsiktiga mervärden kring leveransen, oavsett var i landet kunden finns, är en viktig del i konceptet. Service med kort inställelsetid var i detta fall ett krav från Boliden Mineral.

- Metric Power Systems kunde tillsammans med Goodtech erbjuda en stabil och konkurrenskraftig lösning som matchade vår kravspecifikation. Att de två företagen arbetar som ett team och kan erbjuda en helhet som omfattar leverans, installation och fortlöpande service innebär en smidighet och trygghet som passar oss, berättar Mats Nordmark, Sektionschef El hos Boliden Mineral i Aitik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079