23948sdkhjf

Miljonorder till Metric Power Systems

Norrköpingsföretaget ska leverera UPS:er till Framtidens US.
Sedan 2010 pågår en mycket omfattande om- och nybyggnation av Universitetssjukhuset i Linköping. Satsningen, som kallas för ”Framtidens US” är det största byggprojekt som just nu pågår bland Sveriges totalt sju universitetssjukhus. Som underleverantör till elinstallatörerna Imtech, APC El och Lundgrens El har nu Metric Power Systems fått förtroendet att leverera ett stort antal högteknologiska UPS:er till Framtidens US. En affär på ca 4 miljoner som man menar är strategiskt viktig för företaget.

- Sjukhus är ett av flera prioriterade fokusområden där vi lagt krut på att ta fram lösningar som är extra säkra och energieffektiva. För oss är ordern mycket viktig ur ett strategiskt perspektiv. Den visar att vi valt rätt riktning och att våra produkter och lösningar håller för de höga krav som idag ställs inom vården, säger Mikael Weléen, VD, Metric Power Systems.

Norrköpingsföretaget har haft en framgångsrik start på året. I julas valdes man av AstraZeneca i Göteborg ut som leverantör av reservkraftslösningar till ett värde av 8,1 miljoner. I mars följde man upp framgången genom att skriva ett avtal värt 44 miljoner med Strukton Rail AB gällande kraftsystem för den danska järnvägen. En affär som beskrivs som den största enskilda UPS-affären i Skandinavien någonsin. Med den nya miljonordern visar nu bolaget att de har fortsatt medvind även på hemmaplan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063