23948sdkhjf

Metric Power Systems förvärvar verksamhet inom Siemens

Bolaget tar nu över Siemens serviceverksamhet inom UPS.
Metric Power Systems AB, specialister inom kraftsystem, har i dagarna träffat avtal om att överta Siemens UPS-serviceverksamhet, inklusive personal, kundregister och ingångna serviceavtal. Samtidigt har Metric Power Systems och Siemens Industry avsikt att samarbeta i framtida UPS-affärer.

Siemens UPS-serviceenhet tillhandahåller idag lösningar för avbrottsfri kraft. Metric Power Systems, som under senare år förtydligat sitt strategiska fokus mot industri, infrastruktur, energi och sjukhus, menar att förvärvet av Siemens UPS-verksamhet är därför början på ett långsiktigt partnerskap som kommer att gynna samtliga parter.

- Ja, det är med stolthet och glädje som vi nu tar oss an uppgiften att förvalta och vidareutveckla det fina arbete Siemens hittills utfört för sina kunder. Jag ser det som en ren vinn-vinn-situation. Vi kan växa oss starkare på viktiga marknader. Samtidigt får Siemens-koncernen och deras befintliga kunder, genom oss, tillgång till Nordens största UPS-organisation med fler än 20 UPS-tekniker i det nationella teamet, säger Mikael Weléen, VD för Metric Power Systems, i ett pressmeddelande.

Siktar mot helhetslevarantör
Från Metric Power Systems sida är man glada över att kunna förstärka sin egen organisation med Siemens ”ytterst kompetenta UPS-tekniker” och för befintliga kunder till Siemens UPS-serviceenhet blir övergången därför odramatisk. Enligt Mikael Weléen vill man vara en strategisk helhetsleverantör inom kraftlösningar genom att man erbjuder den strategiska och tekniska kompetens som krävs för att serva, utveckla och effektivisera energikritiska verksamheters lösningar för avbrottsfri kraft.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078