23948sdkhjf

Metric Power gör Stockholmstunnel säker

Företaget ingår i ett stort infrastrukturprojekt gällande säker drift på Citybanan
Metric Power Systems i Norrköping har tidigare levererat tekniska lösningar för avbrottsfri kraft till Citytunneln i Malmö och vann nyligen en stor upphandling gällande Norra Länkens vägtunnlar. Nu har företaget valts som UPS-partner inom ännu ett stort infrastrukturprojekt. Som underleverantör till entreprenören Goodtech kommer man förse den 6 km långa järnvägstunneln Citybanan i Stockholm med den teknik som krävs för säker drift vid störningar i strömtillförseln.

Lyckad profilering
Metric Power Systems strategiska och långsiktiga profilering mot kraftsystem inom infrastrukturprojekt har visat sig vara en lyckad satsning. Under de senaste månaderna har man både skrivit ramavtal med Trafikverket och i tuff anbudskonkurrens vunnit flera stora upphandlingar. I dagarna stod det klart att företaget även valts som leverantör inom järnvägstunnelprojektet Citybanan i Stockholm.

- Det stämmer, som underleverantör till entreprenören Goodtech – en ledande Svenska järnvägsetreprenör- kommer vi att leverera och installera totalt 51 UPS-system som säkerställer driften av tunnelns signalsystem, SCADA-system, telesystem och nödljus. Vi kommer även utbilda Goodtechs personal på de system vi levererar berättar Dick Håkansson, teknikansvarig på Metric Power Systems i ett pressmeddelande.

Nytt arbetssätt
I detta fall kommer Metric Power Systems arbete, leverans och driftsättning inte ske på plats i Stockholm. De 28 teknikhus som kommer att inhysa tekniken byggs och färdigställs nämligen på annan ort innan de transporteras till huvudstaden och ställs på plats i tunneln.

- Metoden är väldigt vanlig inom projekt ovan jord, men vi har inte arbetat på detta sätt tidigare när det gäller just tunnlar. Vi ser bara fördelar. Det effektiviserar installationsprocessen och betyder dessutom att vi kan arbeta i en ren, torr och lättillgänglig miljö, förklarar Håkansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064