23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad kostar en lös eller knäckt skruv?

| Medlemsnyhet | Företag Nord-Lock International AB

Trots att en skruv ofta är en liten och till synes obetydlig del i ett större maskineri så kan den ställa till med enorma problem och orsaka ovälkomna utgifter. Läs vidare för att se vad Nord-Locks produkter kan göra för din verksamhet.

Artikeln har tidigare publicerats, och du kan läsa den i sin helhet här:  Vad kostar en lös eller knäckt skruv?

Nord-Lock Group är världsledande inom skruvsäkring och kan hjälpa till med att:

  • Jämföra metoder för att säkra dina skruvförband
  • Vibrationstest
  • Beräkna åtdragningsmoment
  • Problemlösningar
  • Skapa specifika lösningar för din verksamhet
  • För teknisk support kan du alltid kontakta din lokala Nord-Lock representant för att slippa kostnader för lösa skruvar i framtiden.

En liten skruv som kan kosta skjortan
Skruvar som lossnar eller knäcks sitter många gånger i kritiska positioner, inte sällan under extrema vibrationer eller belastningar. Det betyder att det sällan ”bara” är att byta ut skruven, utan det blir istället tal om en större reparation. Ett plötsligt driftavbrott snabbt kan bli mycket dyrt. Om det handlar om ett mindre företag kan en plötslig reparation kräva så mycket tid och resurser att hela verksamheten påverkas. 

Person- eller materialskador orsakade av lösa skruvar
Lösa skruvar innebär inte bara en risk för materialskador med påföljande höga kostnader och tidsförlust utan även för olyckor och personskador. Vid användning av till exempel säkringsbläck och plomberingstråd löper operatören risk för handskador, och vid användning av gänglåsningsmedel införs kemiska medel i arbetsprocessen.

Så slipper du lösa skruvar
De flesta av lösningarna på marknaden handlar om att låsa skruvförbandet med hjälp av friktion, vilket har för och nackdelar. Nord-Locks patenterade säkerhetsbrickor utnyttjar istället förspänning  för att säkra skruvförband, oavsett storlek. Systemet består av ett par låsbrickor med kammar på ena sidan och radiella tänder på motsatt sida. Tack vare kilen som skapas under skruvskallen och muttern kan skruven aldrig lossna ofrivilligt.

Nord-Lock finns i många applikationer där de säkrar fästelementen i ett förband så att skruven inte lossnar, även när förbandet utsätts för extrema vibrationer eller dynamiska laster. Nord-Lock Group är världsledande inom skruvsäkring och har lång erfarenhet av att lösa komplexa problem i alla typer av industrier. Utöver Nord-Locks orginalbrickor finns tre andra innovativa teknologier i produktportföljen som är designade för att klara överlägsen prestanda i de mest extrema miljöer. Superbolt Multi-Jackbolt Tensioners gör det möjligt att spänna stora förband med enkla handverktyg, Boltights hydrauliska sträckningsverktyg ger möjlighet att snabbt och exakt dra åt flera skruvar samtidigt, och Expander System erbjuder en permanent lösning på ledslitage.

Medlemsnyhet

Företag
Nord-Lock International AB

S:t Johannesgatan 1D
211 46 Malmö
Sverige
Nord-Lock International AB

Bilder och video

Nord-locks säkerhetsskivor säljs under garanti och har genomgått grundliga testerNord-Locks produkter testas med hjälp av Junkertestet, som är världens tuffaste vibrationstest för skruvförband.

Tipsa en kollega

0.063