23948sdkhjf

Nytt prestigeuppdrag för Metric Power Systems

Företaget tar hem prestigefyllt order med Strukton Rail och hjälper stockholmarna att komma i tid
Det är mycket som ska fungera för att Stockholms tunnelbana ska gå enligt tidtabell. I partnerskap med drift- och underhållsentreprenören Strukton Rail har Norrköpingsföretaget Metric Power Systems fått förtroendet att stå för underhåll och service av den teknik som säkrar avbrottsfri kraft till belysning, nödljus styr- och signalsystem i huvudstadens tunnelbana.

I Stockholms tunnelbanenät finns omkring 105 anläggningar med sk UPS:er och reservkraftaggregat som ska garantera att det alltid finns ström till bärande funktioner så som belysning, nödljus styr- och signalsystem. Under kommande tre år är det personal från Norrköpingsföretaget Metric Power Systems som kommer stå för service och underhåll av dessa anläggningar.

- Ja, i partnerskap med Stockholms Länstrafiks underhållsentreprenör Strukton Rail kommer vi att ansvara för denna viktiga del av tunnelbanans löpande service och underhåll. Vi är väldigt stolta över att få förtroendet att sköta om den utrustning som bidrar till att skapa trygghet för SL:s personal och kunder. Det är ett stort ansvar och ett ärofyllt uppdrag, säger Kristoffer Simonsson, regionsäljare hos Metric Power Systems i ett pressmeddelande.

Utvecklande samarbete
Avtalet som löper över tre år med option på två år förlängning avser i första hand underhåll och service men Metric Power Systems ser ytterligare möjligheter med samarbetet. Från företagets sida hoppas man kunna bidra med erfarenheter och kompetens i arbetet med att utveckla anläggningen för ännu högre säkerhet och minimerad risk för driftstörningar.

- Inom vårt koncept 360° kraft erbjuder vi en helhet inom kraftsystem som inte bara omfattar UPS och reservkraft utan även närliggande produkter och tjänster som exempelvis batterier, likriktare, växelriktare, installation, driftsättning och service. I nära dialog med våra uppdragsgivare vill vi erbjuda ett helhetstänkande som kommer slutkunden till godo, resonerar Simonsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093