23948sdkhjf

Metric Power Systems bryter ny mark i Norrland

Företaget tar nya marknader med sina tjänster och produkter och blir viktig aktör tillsammans med Northland Resources utanför Pajala
Metric Power Systems fortsätter att hitta nya marknader för sina produkter och tjänster. Nu kliver det Norrköpingsbaserade företaget in som en viktig medspelare i gruvbolaget Northland Resources stora gruvprojekt i Kaunisvaara utanför Pajala. Tillsammans med sin samarbetspartner Mavab har Metric Power Systems fått förtroendet att leverera en mobil UPS-lösning som ska säkerställa avbrottsfri kraft till gruvans sandtömningsventiler.

Flexibla lösningar
Northland Resources har på kort tid kommit mycket långt i projekteringen av sitt stora gruvprojekt i Kaunisvaara utanför Pajala. De första lassen med järnmalmskoncentrat har redan lämnat den nya gruvan i Kaunisvaara och inom kort kommer produktionen vara igång i full skala. Metric Power Systems färdigställer nu tillsammans med sin samarbetspartner Mavab en specialbyggd container innehållande UPS:er, batterier och transformatorer som ska säkerställa driften av gruvans sandtömningsventiler.

- Att vi bygger in tekniken i en mobil container beror på att Northland Resources efterfrågade en flexibel lösning med stor tillgänglighet. Vi har arbetat mycket nära de projekterande konsulterna för att ta fram en lösning som klarar det kyliga och snöiga klimatet. Hela processen har varit mycket lärorik berättar Tobias Appelkvist, Key Account Manager hos Metric Power Systems i ett pressmeddelande.

Det nordliga klimatet ställer krav som Metric Power Systems normalt inte behöver brottas med när man genomför projekt på sydligare breddgrader. Resan från anbudsförfrågan till order har varit lång och omfattande för Norrköpingsföretaget som har tagit hjälp av ett antal partners för att kunna ta fram en optimal lösning för Northland Resources. Att man från båda parter alltid fokuserat på möjligheter menar Appelkvist varit nyckeln till samarbetet.

- Uppdraget innebär ett stort ansvar gällande funktion och driftsäkerhet. Vi har varit ödmjuka inför uppgiften, lyssnat på kundens behov och tagit tillvara på den stora kunskap som finns inom projektet. Att få vara en del av ett så här stort och framgångsrikt projekt känns både spännande och ärofyllt, förklarar han med både förtjusning och stolthet i rösten.

- Ja, det här uppdraget är oerhört värdefullt för oss. Inte minst är det en mycket god referens för oss på den norrländska marknaden. Vi är oerhört glada över att få chansen att visa att vi klarar av att anpassa och leverera våra lösningar för det klimat som råder i denna del av landet, säger Metric Power Systems VD, Mikael Weléen som är exalterad över att få bryta ny mark i Norrland.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078