23948sdkhjf

FinnvedenBulten och GAZ tecknar slutgiltigt avtal

FinnvedenBulten etablerar därmed sin första produktionsanläggning i Ryssland.
Automotive Components-divisionen inom GAZ-koncernen, som är Rysslands största tillverkare av kommersiella fordon, och FinnvedenBulten tillkännager i dag att man tecknat ett slutgiltigt avtal att bilda bolag för tillverkning av fästelement vid GAZ-koncernens anläggning Gorky Automobile Plant. FinnvedenBultens division Bulten kommer genom investeringar om cirka 7 miljoner euro bli majoritetsägare i bolaget. Den verksamhet som kommer att ingå i bolaget omsätter i dagsläget cirka 11 MEUR på årsbasis och bedöms ha betydande tillväxtpotential, både på kort och på lång sikt. Bolaget kommer att bli ett konsoliderat dotterbolag inom FinnvedenBulten-koncernen.

Satsar i Ryssland
Bolaget kommer att utveckla och framställa fästelement för fordonsindustrin i Ryssland och i Oberoende Staters Samvälde (OSS). Det kommer även att leverera fästelement till Bultens globala kundbas med befintlig tillverkning i Ryssland. Produktionen planeras starta i slutet av 2013.

Gorky Automobile Plant, som tillverkar fästelement åt ryska kunder, kommer att tillhandahålla infrastruktur för produktion, medan Bulten, som levererar fästelement åt den globala fordonsindustrin, kommer att stå för utveckling av nya produkter och ny teknik samt för distribution.

- Potentialen för den ryska marknaden bedöms vara betydande. Vi har märkt ett stort intresse från nya och befintliga kunder sedan tillkännagivande av avsiktsförklaringen våren 2011. Trenden är att internationella OEM: s etablerar produktion i Ryssland, säger Tommy Andersson, vd och koncernchef för Bulten.

Samarbetet kan komma att vara föremål för godkännande från erforderliga tillsynsmyndigheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094