23948sdkhjf

Order till FinnvedenBulten på mer än 61 miljoner kronor

Företaget tar två strategiskt viktiga affärer för gjutna instrumentpanelbalkar till ett värde av totalt 7 miljoner Euro.
FinnvedenBultens division Finnveden Metal Structures har tecknat två separata avtal inom fordonssektorn för leverans av balkar till instrumentpaneler vilket tydligt stärker divisionens strategi att växa inom strukturer i stål och lättmetaller. Det årliga värdet uppgår till ca 3 respektive ca 4 miljoner Euro.

― Dessa kontrakt stärker vår position som leverantör av interiöra strukturer till fordonsindustrin och breddar ytterligare vårt erbjudande. Båda kontrakten kommer från befintliga kunder och att vi får ytterligare förtroende till utökat samarbete är mycket glädjande. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Johan Nordgren, Vice President Sales & Engineering.

Stärker företagets ställning som leverantör
Kontrakten ligger helt i linje med Finnveden Metal Structures strategiska inriktning och stärker företagets ställning som leverantör av interiöra strukturer i multimaterial till fordonsindustrin. Båda kontrakten gäller samma typ av applikation men skiljer sig i val av material.

Avtal 1
Det ena avtalet gäller gjutna instrumentpanelbalkar i magnesium och kommer att tillverkas vid koncernens gjuteri i Bielsko-Biala, Polen. Produktion startar under innevarande år och sträcker sig över ca tre år.

Avtal 2
Det andra avtalet gäller instrumentpanelbalkar i stål och komponenterna för dessa kommer att tillverkas i koncernens plåtpressningsfabrik i Bielsko-Biala, Polen med start under 2013 och sträcker sig över ca sex år.

Tillsammans med tidigare kontrakt är Finnveden Metal Structures därmed leverantör av den här typen av interiöra strukturer i materialen magnesium, stål och mixade material vilket visar på en unik kompetens och flexibilitet i material och tillverkning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078