23948sdkhjf

FinnvedenBulten expanderar sin lättviktsverksamhet

Företaget tecknar avtal om samriskbolag i Kina och vinner betydande order
FinnvedenBulten tillkännager idag att division Finnveden Metal Structures har tecknat avtal med Beijing Hainachuan Automotive Parts Co., Ltd (BHAP) och Amgain Shandong Magnesium Co., Ltd (Amgain) gällande om att bilda ett samriskbolag för tillverkning av gjutna lättviktskomponenter i Kina. Samtidigt har divisionen vunnit en ny betydande order från en europeisk fordonstillverkare om att leverera gjutna magnesiumstrukturer. Det årliga värdet på ordern uppgår till cirka 80 MSEK och sträcker sig över cirka 10 år. Dessa händelser stärker ytterligare FinnvedenBultens position inom gjutna magnesiumkomponenter.

Stor satsning
FinnvedenBulten, genom division Finnveden Metal Structures, kommer genom en total investering om cirka 44 MCNY bli den största aktieägaren i samriskbolaget med 40 procents ägarandel, medan BHAP (ägs av Beijing Automotive Industry Holding Co Ltd, BAIC) och Amgain var och en kommer att investera 33 MCNY och inneha 30 procent vardera. Därmed kommer koncernen etablera sin andra verksamhet och produktionsenhet på den växande kinesiska marknaden. Avtalet är villkorat av ett slutgiltigt godkännande i FinnvedenBultens styrelse.

Verksamheten som kommer att ingå i samriskbolaget är en ny, redan verksam, fabrik i Heze City i Shangdongprovinsen (mellan Beijing och Shanghai), vilken kommer att utgöra en mycket god plattform för samriskbolaget med en betydande tillväxtpotential för kunder inom fordonsindustrin men även inom industrier som höghastighetståg och telekom.

Division Finnveden Metal Structures har samtidigt vunnit en stor order för leveranser av gjutna magnesiumkomponenter till en befintlig kund – en europeisk fordonstillverkare – med ett årligt värde av cirka 80 MSEK som sträcker sig över tio år. Tillverkningen kommer initialt att äga rum i koncernens gjuteri i Bielsko-Biala, Polen, med produktionsstart 2015. Produktionen kommer därefter breddas till att även äga rum i Kina.

― Genom båda dessa händelser stärker vi vår position inom gjutna magnesiumkomponenter vilket är strategiskt viktigt eftersom industrins krav på lågviktskomponenter ökar. I samarbete med BHAP och Amgain ser vi stora tillväxtmöjligheter på den kinesiska marknaden tillsammans med befintliga europeiska kunder redan etablerade i Kina samt med potentiella nya kunder genom BHAP, säger Johan Westman, VD och koncernchef för FinnvedenBulten samt för division Finnveden Metal Structures i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141