23948sdkhjf

Aluminiumbolaget investerar 600 miljoner – fördubblar produktionen

Gränges investerar 600 miljoner kronor för att fördubbla produktionen av batterikatodfolie i Finspång. Detta för att möta den ökade efterfrågan på batterikomponenter i Europa.

Så lät det i början av året. Nu är den första batterifolieutrustningen är klar för produktion i Finspång och den första spolen skars upp i början av mars.

– Vi är glada över att ha genomfört denna första milstolpe och ser fram emot ytterligare expansioner som stödjer resan med våra kunder mot en elektrifierad framtid. Aluminium har stor potential!, säger William B. Shannon, SVP Global Battery Foil Program på Gränges.

Aluminiumteknikbolagets vd Jörgen Rosengren säger i ett pressmeddelande att de började satsa på området redan 2021.

– Den senaste tiden har vi upplevt ett mycket stort intresse för våra batteri- och elektrifieringslösningar från batteritillverkare och biltillverkare. Lanseringsplanen för batterikatodfolie är ambitiös med start i Asien 2022, Europa 2023 och Nordamerika 2024. Vi har nyligen ingått ett avtal med en ledande global batteritillverkare som kommer att ta vår initialt planerade produktionskapacitet i Europa i anspråk. För att hålla ett högt tempo satsar vi nu på att fördubbla vår kapacitet för den europeiska marknaden.

Batterikatodfolie är en kritisk komponent i litiumjonbattericeller som används i elfordon och efterfrågan beräknas öka med 25 procent årligen.

Planerad start för den utökade produktionskapaciteten är satt till 2025.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hydro tillverkar första byggsystemet av 100 procent återvunnet aluminium
Priset på batterimetaller sjunker
Tävlingen ska få unga intresserade av plåtslageri
RobotCenter Laxå levererar till Frankrike
Underskott på zinkmarknaden
SSAB och Stålgross för fossilfri framtid
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.156