23948sdkhjf

Bör vi vara oroliga att AI tar över våra jobb?

Ingen kan ha undgått att det pratas om AI, artificiell intelligens, överallt. Men bör vi vara oroliga för våra jobb när AI gör entré?

En medarbetare som aldrig är sjuk, inte har någon emot enformiga uppgifter och gärna arbetar utan paus. Det kanske inte är drömscenariot för någon medarbetare – förutom en, vilket är styrkan med AI.

Fördelarna är många, skriver Flex Applications i ett pressmeddelande. AI bidrar till en effektivare och säkrare arbetsdag med mindre risk för fel och misstag, dessutom kan massa tid och resurser sparas.

Vidare står det att AI har visat sig överlägen människor gällande att processa och analysera stora mängder data. AI-system kan i princip matas med vilka data som helst och de kommer snabbt att kunna identifiera mönster och dra komplicerade slutsatser.

Det är alltså användbart i sammanhang där vi behöver fatta snabba beslut, utföra komplexa beräkningar och göra prognoser på ett sätt som vi människor inte skulle hinna med eller klara av fysiskt. 

Men bör vi vara oroliga för våra jobb framöver? Inte direkt. Faktum är att all ny teknik ritar om spelreglerna., som datoriseringen och industrialiseringen.

Men antalet arbetstillfällen har historiskt inte minskat - utan tvärtom. Experter har kommit fram till att AI under de närmsta åren kommer att skapa dubbelt så många jobb som den ersätter.

Läs mer om: AI
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hydro tillverkar första byggsystemet av 100 procent återvunnet aluminium
Priset på batterimetaller sjunker
Tävlingen ska få unga intresserade av plåtslageri
RobotCenter Laxå levererar till Frankrike
Underskott på zinkmarknaden
SSAB och Stålgross för fossilfri framtid
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.189