23948sdkhjf

Nu expanderar metallbearbetningsföretaget ytterligare

Den familjeägda koncernen HygapGruppen fortsätter sin tillväxtresa och öppnade precis upp en ny fabrik med nya kvadratmeter, medarbetare, maskiner och processer.

Bröderna Andreas och Johannes Gustafsson och pappa Magnus Gustafsson driver tillsammans HygapGruppen med huvudkontor i Oskarström. I koncernen ingår Hygap, Finnvedens smide och HA-Svets med lokaler i Oskarström, Värnamo och Knäred med 65 anställda.

Hygap arbetar med bearbetning i stål med inriktning på rör, profiler och plåt. De erbjuder också en stor bredd av processer som plåt- och rörlaserskärning, skärande bearbetning, bockning av plåt/rör samt svetsning med mera.

Att skapa långsiktiga relationer med kunden är företagets filosofi.

– När vi väl skakar hand med kunden är det för att gå hand i hand länge, säger Andreas som suttit på vd-posten sedan 2017.

Brodern Johannes tillägger:

– Ska vi behålla våra kunder och utvecklas tillsammans med dem måste vi kunna erbjuda allt de är i behov av.

Tankesättet ligger också till grund för en medveten investeringsstrategi, både vad gäller val av processer och differentiering av maskiner inom samma process.

Idag har Hygap 40 medarbetare och har precis gått in i ytterligare en expansionsfas.

– Vi arbetar med effektivitet kontinuerligt. Artikelfloran är jättebred och vi ser till att ha en mycket hög maskinutnyttjandegrad hela tiden, säger Andreas.

– När vi är fullbelagda investerar vi så vi alltid ska ha bra kapacitet i maskinparken, fyller Johannes i.

Och det är där företaget befinner sig just nu. Redo med ny maskinpark och med möjlighet till än mer potential i både processer och maskiner.

Det nya året inleddes nämligen med en ny fabrik i Knäred då man förvärvade Heléns Rör AB:s förra produktionsanläggning. 9 000 kvm lokal med 25 000 kvm tomt. Här finns det betydligt mer plats att växa.

– Det är 200 procent mer yta än vi har idag, säger Andreas. Vilket innebär att rör- och profilhanteringen expanderar ordentligt.

Eva Täljegård är vd på Heléns Rör och berättar om samarbetet företagen emellan.

– Vi har ett nära samarbete med Hygap och försäljningen av vår Knäredsenhet till Hygap, ligger väl i linje med vår strategi att samla Helens Rör AB:s verksamhet i Halmstad.

Planen är att köra de tyngre segmenten i de nya lokalerna.

– Vi kommer flytta det tyngre segmentet till Knäred för att göra plats och kunna ta oss an nya processer i Oskarström, ett exempel är rörbockning där det redan finns maskin på plats. Det ser vi verkligen fram emot.

Vid årsskiftet slog nio nya medarbetare upp portarna till den nya fastigheten i Knäred. Fem nya maskiner är redan på plats och ytterligare maskiner anländer under våren.

Nu ser Andreas och Johannes och deras medarbetare inom HygapGruppen fram emot att växa hand i hand med både befintliga och nya partners.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094