23948sdkhjf

Ny vd för Björkö Mekaniska

Björkö Mekaniska, som arbetar med legobearbetning i metall och plast, har fått ny vd. Från och med första maj sitter Tony Nilsson på vd-posten.

Han efterträder Emanuel Svensson som haft tjänsten temporärt.

Tony Nilsson har arbetat inom Björkö Mekaniska under 30 år och kommer närmast från tjänsten som sälj- och marknadschef för bolaget.

– Jag är glad att Tony Nilsson har accepterat tjänsten som verkställande direktör. Tony har en stark lokal förankring och en lång erfarenhet från marknad och försäljning vilket skapar utmärkta förutsättningar för bolagets fortsatta utveckling. Jag välkomnar varmt Tony och vill samtidigt tacka Emanuel Svensson som under 2022 förberett bolaget mot ett nytt ledarskap. Som affärsområdeschef inom affärsområdet Components kommer Emanuel fortsatt att stödja verksamheten för en smidig övergång, berättar Magnus Biesse, styrelseordförande och koncernchef på Inducore.

Även den nya vd:n Tony Nilsson kommenterar sin roll.

– Bolaget startades av Egon och min pappa Göte 1979 och det är med en viss stolthet som jag tar mig an utmaningen. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med teamet i Björköby och Eksjö bidra till bolagets fortsatta utveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094