23948sdkhjf

Alleima erhåller två storordrar om totalt 880 miljoner

Alleima har fått två storordrar för korrotionsbeständiga OCTG-rör, inom kundsegmentet olja och gas. Värdet uppgår till 880 miljoner kronor.

Ordrarna, om 600 miljoner kronor respektive 280 miljoner kronor, bokades under första kvartalet i år och är planerade att levereras under andra halvåret 2023 och första halvåret 2024. 

Yvonne Edenholm, Press and Media Relations Manager på Alleima berättar för oss att det givetvis är roligt att få så stora orders och att vara betrodda att leverera.

– Vår syn på den underinvesterade energisektorn kvarstår och med vårt erbjudande är vi väl positionerade att fortsätta dra nytta av detta, inom O&G samt förnybar energi. Vi har samarbete med Tenaris där vi står för leveransen av denna typ av rör. Vi har en stark backlog av ordar inom energisektorn som vi kommer att leverera på under året och även in i början av 2024.

De två ordrarna kommer från partnerskapet mellan Alleima och Tenatris i syfte att tillföra värde för olje- och gasindustrin genom forskning, produktutveckling samt tillverkning av specialiserade rörlösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063