23948sdkhjf

Bjärnums Stålprodukter först i Skandinavien

Bjärnums Stålprodukter har installerat en ny rörlaser. – Den bidrar till att öppna upp för nya konstruktiva lösningar vid produktionen av våra produkter, säger vd Ingemar Andréasson.

Cirka 60 procent av det skånska företagets produktion är rullande behållare för olika ändamål. Resterade tillverkning skiftar beroende på vad kunden vill ha. Ingemar berättar i ett pressmeddelande att många kunder kommer till företaget med specialidéer som sedan utvecklas parterna emellan.

– Stackningsbara containrar som är utrymmesbesparande när de inte används är en variant på kundanpassning, och distributionsindustrin vill gärna ha sina logotyper utskurna eller etsade i vagnarna. postens ombudsvagnar skall vara låsbara, så det finns otaliga varianter av dessa. Vi arbetar även just nu med olika utvecklingsprojekt åt stora affärskedjor.

Det skånska företaget slog upp sina portar på 60-talet och har sedan dess ett gediget kundregister som fortsätter att öka. Nu är Bjärnums Stålprodukter först i Skandinavien med Bystronics rörlaser.

– Den nya rörlasern är en Bystronic ByTube 130 som skär runda eller rektangulära rör mellan 10-130 mm. Den laddas med rör baktill och sköter sig själv om man ska skära större volymer, och kan även vid fåstyckstillverkning laddas i fronten. Inga inställningar behöver ändras av operatören när en ny produkt ska skäras, vilket innebär att den är väldigt snabbarbetad och flexibel. Att kunna gravera in logotyper eller serienummer även på väldigt små runda rör öppnar även möjligheter, berättar Bystronics representant Jannis Kolimenos.

Men det är inte det enda de investerat från Bystronic. Under hösten installerades även en fiberlaser på 15 000 watt som nu är granne med en deras fiberlaser på 100 000 watt.

– Den installerades förra året, och med vår nu samlade kraft på 25000W känner vi oss styrkt inför framtiden. Det är främst snabbheten och exaktheten hos de skurna detaljerna som gör att vi valt så pass kraftfulla lasrar, säger Ingemar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hydro tillverkar första byggsystemet av 100 procent återvunnet aluminium
Priset på batterimetaller sjunker
Tävlingen ska få unga intresserade av plåtslageri
RobotCenter Laxå levererar till Frankrike
Underskott på zinkmarknaden
SSAB och Stålgross för fossilfri framtid
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.218