23948sdkhjf

Lyckad satsning för Comptech i Suzhou, Kina

Aluminiumgjuteriet Comptech i Skillingaryd AB är i full färd med att starta upp en ny anläggning.
Behovet av mer kapacitet i Skillingaryd gjorde att företaget bestämde sig för att bredda sin marknad och starta upp i Kina också. Företagsgruppen som Comptech ingår i, har sedan tidigare verksamhet där, så beslutet var inte svårt att ta.

Sedan de kom igång med produktionen i april har alla kurvor pekat uppåt. De produkter de etablerade gjuteriet för har ökat markant i volym. Deras kunder på dessa produkter har dessutom orderlagt ytterligare 4 detaljer. I dagarna har 3 nya produkter orderlagts från en ny kund.

Vi startade verksamheten med en gjutcell men intresset för vår etablering var så stort att vi omgående beställde ytterligare en gjutcell. Dessa är nu fullbelagda och en tredje gjutmaskin är på väg in i fabriken. I nuläget har vi dessutom diskussioner med flera aktörer på den kinesiska marknaden om samarbete. Vi strävar efter att bli en viktig aktör både på den svenska och den kinesiska marknaden.

Bland nyheterna på Elmiamässan kommer de att visa tunnväggiga rheogjutna kavitetsfilter som används i basstationer för mobil telefoni. Vad de vet är det ingen annan som kan gjuta så här tuntväggigt. Fördelen är att volym och vikt minskar med 30 procent men prestandan är bibehållen Fördelarna med Rheocasting är exempelvis:
- Lägre totalkostnad då egenskaper som bearbetas kan i framtiden gjutas färdiga.
- Man kan använda mindre maskiner att gjuta större komponenter. Genom att det krävs lägre låskraft kan man använda mindre maskiner och därigenom öka flexibiliteten.
- Verktygsslitaget kan halveras, eftersom smältan är mer än 100 grader kallare än vid traditionell pressgjutning.
- En annan effekt är kraftigt minskad porositet, eftersom smältan flödar in i formen laminärt i stället för turbulent.
- Det ges också möjlighet till fler legeringar, eftersom detaljer framställda i rheogjutning är både svets- och värmebehandlingsbara.
- Ytterligare en positiv effekt av rheogjutning är höjd värmeledningsförmåga hos legeringarna

Besök Comptech i Skillingaryd AB på mässan i monter B02:16
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079