23948sdkhjf

Comptech satsar i Kina

Skillingarydsföretaget är i full fart med att starta upp deras nya anläggning i Kina
Aluminiumgjuteriet Comptech i Skillingaryd AB är i full färd med att starta upp en ny anläggning. Behovet av mer kapacitet i Skillingaryd gjorde att företaget bestämde sig för att bredda sin marknad och starta upp i Kina också. Företagsgruppen Comptech ingår i, har sedan tidigare verksamhet där så beslutet var inte svårt att ta.

Två marknader
I slutet av förra året blev det dessutom klart med ett första projekt till den nya verksamheten i Kina, en stororder gällande elektronikkåpor till den europeiska fordonsindustrin.

-Det nya projektet är som grädde på moset. Vi har verkligen fått en flygande start, säger VD Per Jansson.

Företaget har inte märkt av den rådande konjunkturen, dock ser man med viss försiktighet på investeringar här i Sverige i dagsläget. Det finns en säkerhet hos Comptech i och med deras verksamhet i Kina som är en starkt expanderande marknad och erbjuder genom det trygghet i det oroliga klimatet här i Europa. I nuläget har man dessutom diskussioner med flera aktörer på den kinesiska marknaden om samarbete. Företaget strävar efter att bli en viktig aktör både på den svenska- och den kinesiska marknaden.

Påsk
Verksamheten i Kina kommer att anställa 20 tjugo medarbetare och ha två produktionsceller. Den nya anläggningen skall vara i full produktion till påsk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11