23948sdkhjf

Gjutjärnsföretaget arbetar för en grön och skön värld

Gjutjärns- och smidesföretaget JOM arbetar aktivt för en bättre värld, både vad gäller miljö och utseende. 

I ett blogginlägg skriver JOM att vackra omgivningar kan bidra med god hälsa. Att deras produkter ska vara klassiska och estetiskt tilltalande är därför av allra största vikt, speciellt eftersom gjutjärn är ett material som håller i generationer. 

Att materialet är så beständigt innebär också ett miljöansvar. Gjutjärnet som används i JOM:s produkter är tillverkat av 90 till 100 procent återvunnet järnskrot. 

Vidare skriver företaget att det är viktigt att skydda metallsläpp från nakna metaller, det vill säga endast galvaniserade stålprodukter. Nakna metaller visar på högre metallsläpp vid nederbörd än de som är behandlade på olika sätt, till exempel med färg eller pulverlack. Därför är majoriteten av deras produkter lackerade.

Ett steg för att hjälpa kommuner att uppnå EU:s vattendirektiv är att stoppa föroreningen som sker när orenat dagvatten leds till  recipienter, såsom sjöar och vattendrag. För att minimera föroreningarna agerar JOM vid själva källan, genom att filtrera vattnet i regnbäddar som ser till att föroreningar, näringsämnen och mikroplaster fångas upp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078