23948sdkhjf

De gör sin tionde nyförsäljning av Correa-maskiner till Sverige

Carlstad Machinetools har sålt en portalfräs från Correa till Sverige. Bakom köpet finns MP-Bolagen med bas i Ekenässjön, utanför Vetlanda.

Peter Thomsen är verktygschef på MP-Bolagen och berättar i ett pressmeddelande att maskinen ska användas i företagets avdelning för pressverktyg.

– Tillverkningen på MP-Bolagen, pressverktyg är inriktad mot stora transfer- och följdverktyg för slutkunder inom till exempel fordonsbranschen. MP-Bolagen kommer i första hand att använda maskinen för bearbetning av stora verktygsplattor i stål och i gjutgods, men även för lågseriebearbetning av stora detaljer till ett antal olika kunder.

Portalfräsen Correa FOX40 är, precis som den heter, 4 meter i X och är bland annat utrustad med Heidenhain 640, trådlös handratt, automatiskt fräshuvud UDX 10.000 rpm, kylning genom spindel, verktygsväxlare, mätprobar från Renishaw och dubbla spåntransportörer.

Utöver det finns har maskinen programvara för övervakning av produktion och maskinhälsa, samt teleservice.

– Detta blir den tionde affären med Correa sedan vi övertog agenturskapet.
Bakom försäljningen ligger ett gediget arbete med att ta fram ett bra koncept för den svenska marknaden och våra kunder. Sveriges verkstäder förväntar sig en genomgående hög kvalitet. Förutom maskinen och utrustningen så innefattar det även transport, installation, garanti, service, utbildning, underhåll, reservdelar och allt “runt om”, berättar Alexander Klevenfeldt, försäljningsansvarig på Carlstad Machinetools.

Installation hos kund sker under hösten 2023.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.21