23948sdkhjf

Fullt upp även nästa år för Göteneföretaget

-Vi har haft mycket att göra under hela året och tror fortsatt starkt på 2023, säger Erik Hedbrant, vd och ägare av Hägnander & Larsson AB, till Plastforum.

Den mekaniska verkstaden ligger i Götene. Här tillverkas formverktyg för formsprutning av termoplast samt pressverktyg för plåt. Ungefär 50 procent av omsättningen är genererad från plastkunder och resten från bock- och plåtformningsföretag.

Erik Hedbrant som äger bolaget sedan drygt sex år tillbaka uppskattar att hans företag med dess fem anställda kommer omsätta mellan 4,5 till 5 MSEK under 2022. Vinstmarginalen kan han inte exakt svara på, mer än att företaget visar svart siffror.

- Jag tycker att det innevarande året gått bra. Vi har haft en hög orderingång och ett bra flöde genom verkstaden hela året. Jag är nöjd och tror inte vi hade kunnat göra det bättre, säger Erik Hedbrant.

På frågan om framtiden säger Hedbrant att han tycker att det ser ganska ljust ut.

- Vi har väldigt bra kunder och arbetar inom många branscher, så bredden är stor. Jag är inte orolig för framtiden, säger han.

Erik Hedbrant anser även att hans bolag är ganska bra positionerat. Målsättningen är dock att det ska börja leverera mot än fler branscher för att minimera sin sårbarhet.

- Jag hade räknat med att det var en lågkonjunktur på ingång. Det har varit bäddat för det under flera års tid. Dock hade jag trott att vi skulle få lite mindre att göra under våren, men som det ser ut just nu kommer vi ha fullt upp, säger han. Jag tror att vi kommer ta oss igenom den här lågkonjunkturen ganska bra.

I sin retorik är Erik Hedbrant, på olika sätt väldigt tydlig med att han arbetar långsiktigt. Under året har han investerat i en solcellspark på 50.000 kWh som genererar 70 procent av företagets årliga elbehov.

- Jag ser solcellsparken som en långsiktig investering av pengaflödet, säger han.

Även när vi pratar om tillväxt och rekrytering av nya anställda, är det långsiktighet som gäller.

- Min målsättning när jag anställer personal är att det ska bli en livslång anställning. Därför är jag väldigt selektiv när jag rekryterar. Det är viktigt för mig att de som jobbar här, är till 100 procent intresserade av sitt arbete. Hittills har det gått bra.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han står som finalist i prestigefylld entreprenörstävling
Tre tips som ger dig kompetent personal
Metallbörsen i veckan
Ytskyddsdagarna: Grafen – extremt multifunktionellt
Utlyser forskning om innovationskritiska råvaror
Näringslivet växer – men kompetensen en svår nöt att knäcka
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.203