23948sdkhjf

Hon bevarar stålkonstruktionerna

Isabellas Kipinäs motto är ''Kan jag det inte, så ser jag till att jag lär mig det''. Det i kombination med lite envishet var anledningen till att hon hamnade i rostskyddsbranschen. Isabella berättar mer om branschen, företaget och en utbildning som hon nyligen har genomfört.

Kipinä konsult är ett familjeägt bolag som grundades år 2011, men sedan år 2020 ägs bolaget av mig Isabella Kipinä, Helena Tyrén och Martin Krstic efter att grundaren Kaarlo Kipinä avlidit hastigt. För att hedra min pappa bestämde jag att driva hans livsverk vidare och det var så jag hamnade här, berättar Isabella Kipinä för oss.

Kipinä konsult vill vara en del av att utveckla och bevara Sverige stålkonstruktioner. 

Det gör vi genom att hyra ut vår personal till välkända aktörer inom rostskyddsmålning. Tillsammans arbetar vi mot en hållbar miljö, säger Isabella Kipinä.

Rostskydd av kvalité är viktigt. Dessutom ökar branschens krav.

Därför var det en självklarhet för mig att certifiera mig till yt- och rostskyddsmålare, berättar Isabella Kipinä för oss.

Isabella Kipinä har nyligen gått en rostskyddsmålningsutbildning. Utbildningen är framtagen av Auktorisation för rostskyddsmålning som är en branschorganisation.

Isabella utför rostskyddsmålning. Foto: Kipinä Konsult

Kursen som inkluderade certifieringsprov för certifierad yt- och rostskyddsmålare är en veckolång kurs med utökade kurstimmar då utbildningen omfattar 50 timmar, berättar Isabella Kipinä.

Hon tillägger: 

För mig var det en otroligt rolig men intensiv vecka. Kursen ger färdigheter och kunskaper i förutsättningar för ytbehandling och utövandet av målning avseende metall såväl teoretiska som praktiska kunskaper, vilket jag tycker är viktigt inom vårt yrke. På så sätt lär man sig att utföra arbetet på rätt sätt och leveransen erhåller den förväntade kvalitén. Kursen har fokus på kvalitetspåverkande faktorer. 

Hon upplevde att hon hade rätt bra koll på det utbildningen innehöll sedan in. 

Det är alltid bra att gå in på djupet i varje ämne och friska upp minnet. Man kan aldrig ha för mycket kunskap, säger hon till oss.

Hon tycker också att det både är trevligt och viktigt att träffa andra branschkollegor. Det är bra att kunna dela erfarenhet och kunskap. 

Branschen utvecklas och det måste vi också göra, avslutar hon samtalet med oss.

Om Kipinä konsult

Kipinä Konsult är ett familjeägt företag som grundades av Kaarlo Kipinä 2011,
men resan började långt före det.

Med över 30 års erfarenhet inom industriellmåleri har Kaarlo Kipinä byggt upp namnet för företaget med sin livslånga erfarenhet och kompetens.

Idag drivs företaget av Isabella Kipinä, Helena Tyrén och Martin Krstic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11