23948sdkhjf

''Det är en stålsort som vi sett saknats på marknaden''

På Elmia Subcontractor kommer Sandvik Materials Technology synas under nya namnet Alleima och dessutom visa upp en helt ny stålsort. Elmia kollar läget med Erick Bäck, säljchef i Norden för före detta Sandvik Materials Technology och numera Alleima.

Sandviks aktieägare tog under april ett historiskt beslut. Sandvik Materials Technology bildas därför till ett eget företag.

– Vi är i en stor förändring av vårt bolag. Sandvik Materials Technology kommer att byta namn till Alleima och i och med det även bli helt frånkopplad från Sandvik. Verksamheten kommer i grunden se lika ut men från och med 31 augusti under nytt namn, säger Erik Bäck.

Nu ser de fram emot att ställa ut på Elmia Subcontractor 2022.

– Valet att ställa ut på Elmia Subcontractor 2022 var lätt. Vi behöver synas på en bred front och vi vill få möjlighet att visa upp oss under vårt nya namn. Samtidigt får vi möjlighet att träffa en stor publik och berätta om förändringen, förklarar Erik Bäck. 

Han fortsätter:

– Syftet är att synas och få tillfälle att berätta för så många som möjligt att vi har ett nytt namn, Alleima, men fortsatt mer än 160 år erfarenhet av stålbranschen, vilket vi tar med oss in i vår nya era. 

Årets nyhet är dessutom en helt ny stålsort. Något de ser fram emot att visa på mässan.

  – Vi kommer lägga stor vikt i vårt nya namn men även prata stål och produktsortiment. Vi har dessutom nyligen lanserat en helt ny stålsort, Sanicro 35, som vi mer en gärna berättar om. Det är en stålsort som vi sett saknats på marknaden och fyller ett gap mellan rostfria stål och högnickellegeringar. Självklart kommer vi även fokusera kring hållbarhet och vad vi gör för att producera ett så grönt stål som möjligt.

Elmia frågar om gänget på Alleima har något budskap som de vill nå ut med under mässan.

– Alleima samt vår syn på hållbarhet och hur vi kan bidra med att driva stålbranschen mot ett mer hållbarhetstänk, förklarar Erik Bäck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078