23948sdkhjf

Sandvik Coromant lanserar fräs för störningsfri produktion

I en rapport utförd av PwC framhålls det att den enda konstanta faktorn i dagens industriella tillverkningsmiljöer är störningar. Det har fått Sandvik Coromants experter att skapa en fräs för att minimera störningar och optimera produktionen.

Störningar och avbrott i produktiviteten, till följd av pandemin, har fått många tillverkade att bredda verksamheten till nya marknader för överlevnad.

I och med detta har en efterfrågan på felfritt precisionsarbete ökat. Verkstäder har också större press på sig identifiera och eliminera produktdefekter genom att felsäkra. Eftersom fler nu intar nya marknader innebär det också att verkstäderna hanterar arbetsstycken i olika material.

Olika typer av bearbetning ställer verkstäderna inför olika utmaningar. Om exempelvis ett verktyg med långt överhäng används för att fräsa djupa och smala fickor, blir uppsättningen instabil. Något som kan sluta med en oförutsägbar bearbetning och ökade vibrationer, vilket i sin tur leder till verktygsbrott och maskinstopp.

Tillverkare behöver därför verktygslösningar som kan garantera säker bearbetning. Sandvik Coromants experter har tagit fram ett verktyg, CoroMill MH20, en fräs för hög matning anpassad för fräsning av hålrum och fickor i materialen ISO S, M och P.

Den nya fräsen har en skärkropp i ett nytt material som ger gedigen styvhet. Det minskar förslitning under bearbetningen och minskar samtidigt risken för att spånor gnids eller pressas samman. Det gör att skärläget förblir stabilt och håller formen, vilket ger längre verktygslivslängd. CoroMill MH20 är också försedd med skär med två eggar som gör att bearbetning mot hörn eller vägg inte påverkar nästa egg eller ingångshörn, något som ger bättre skydd mot förslitning.

För första gången lanserar Sandvik Coromant även optimerade skär för olika ISO-material, även högmatningskoncept, för att kunna öka säkerheten under bearbetning och produktivitet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125